Po příchodu Online Store 2.0 tu máme od Shopify oficiální aplikaci, která nám umožňuje mít více pod kontrolou filtrování a vyhledávání na eshopu. S čím nám může aplikace Search and Discovery pomoct?

Nastavení filtrů v kolekci

Můžete si nastavit filtry pro filtrování produktů. Například dle ceny, dostupnosti, typu produktu, dodavatele, možností produktů, ale také metapolí.

Filtry přes tuto aplikaci nejsou podporovány ve starších šablonách.

Optimalizace vyhledávání

Pomocí funkce “Přidání boostu” můžete přidávat k produktům výrazy, při jejichž vyhledávání se má produkt zobrazit hned na první pozici. Taky funkci můžete využít k tomu, aby se produkt zobrazil při vyhledání výrazu, kde by se jinak nezobrazil. Můžete tak třeba nechat zobrazit čepici, když někdo zadá do vyhledávání výraz “zimní oblečení”.

Taky můžete nastavovat skupiny synonym pro vyhledávání.

Doporučené produkty na produktové stránce

Ve většině šablon můžete na produktové stránce zapnout sekci s doporučenými produkty. Ve výchozím nastavení vybírá systém produkty sám podle svého algoritmu. Pomocí této aplikace můžete přiřazovat jednotlivým produktům doporučené produkty a mít tak tuto sekci více pod svoji kontrolou.

Analytika

Kromě výše uvedených užitečných funkcí můžete v aplikaci také sledovat výkonnost hledání a doporučení.

Jak ji nainstalovat, pokud ji ještě nemáte?

Pokud aplikaci ještě nemáte nainstalovanou, pak se kliknutím sem dostanete na oficiální stránku aplikace, odkud si ji můžete zdarma nainstalovat.